søndag 28. desember 2008

Julegaver mm...

Det ble noen vinnisser til i desember. Nå er pakkene åpnet, og nissene forhåpentligvis kommet vel frem til sine nye hjem.
Den største overraskelsen fikk nok mannen sine kollegaer da han imponerte med sjølstrikket vinnisse i "byttegave"julelunsjen!!! Første kommentaren var som forventet - haha. De trodde han overhode ikke! Men nå har de alle fått oppskriften, etter at han høflig avstod ønsket om å strikke til de andre også. Hehe.


Tre utflyttede vinnisser!

Gubben strikket for morro skyld en sløyfe til min fetter for snart 30 år siden. Siden har han ikke rørt strikkepinnene mine. Så jeg ble nokså overrasket da han forkynte i november en gang, at han skulle strikke vinnisse(?)
Jeg måtte lære han å legg opp, strikke vrang og å felle. Men mere lærevillig elev skal en lete lenge etter! (Staheten hans kom godt med her! )
Det ble mistet noen masker underveis, og noen ekstra kom på av og til...Og en kveld fôr hele strikketøyet vegg-i-mellom, og gubben fôr ut på kveldstur med hunden. Jeg listet meg opp, og der lå det uten en maske på pinnene. Han hadde måttet rekke opp noen runder og fikk det ikke til. Godt at "ho mor sjøl" kunne gi en hjelpende hånd. Hihi.


Her beundrer han stolt sitt mesterverk!


Og i andre enden av sofaen satt "mor sjøl" og svettet og strevde med sitt første vottepar ever!!!
Følte meg som en 2.klassing som strikket på 4 pinner for første gang. Men vottene ble ferdig! (Til slutt). Tusen takk til Kate for oppskriften! Kan love at jeg ikke skal strikke flere par. Haha. (Har noen påbegynte, uten tommel, som jeg laget for ca 30 år siden. Og de skal få ligge.)
Dessverre ble de for små etter tovingen, men pyttsann de skal no bare i "glass og ramme" likevel. Hehe.

16 kommentarer:

Nikoline sa...

Dette var veldig så imponerande! Lurar på kva som skulle til for at min kjære hadde funne fram strikkepinnane...
Eg strikkar det meste,med masse mønster og fargar kosar eg meg,men eg strikkar IKKJE det mest nødvendige;labbar (eller vottar for den saks skuld...)
Ha ei framleis god romjul.

Cathrines blogg sa...

Wow! Mannen min gjør mye, men det der tror jeg ikke han hadde gjort! Utrolig stilig da :o)Du får hilse å si at alle her i huset er imponert!!

Berit sa...

Jøss sier nå jeg, det var imponerende!
Han min hadde ALDRI gjort noe slikt, men han kan, fordi han har hjelpt sine døtre, og sine barnebarn når de har strevd og jeg ikke har vært tilgjengelig.

Ha en fin kveld.

Som dagene går sa...

Syns mannen har vært flink som ville overraske vennan.Det si æ fordi min aldri i verden kunne eller ville gjort det. Men e det no så eneståanes egentlig? Mange mannfolk strikker og syr m.m. og mange kvinnfolk mekke og snekre som bare det. Det e jo interessen det kommer an på. Likevel syns æ det var koselig å se og lese.
Her storme og regne det som bare det.
Ha det :)

Trollkåno sa...

Å, so koseleg å sitje der med kvar sitt strikketøy.
Trur nok ikkje at eg får oppleve det same her i huset, nei.
So flott!

naturglede sa...

Så flinke dere har vært begge to. Koselig å stikke, men det er lenge siden jeg gjorde det. Fin romjul til deg:)

GAWO sa...

Hils han og si at vi er imponert. For et pågangsmot. Tenk deg selv - du skal ta fatt på noe du ikke kan og heller ingen andre jenter er flink i, men så har du bestemt at dette skal jeg gjøre. Lurer ppå om vi f.eks hadde kastet oss over en bilmotor og skiftet girkasse. Neppe!
Nissene ble fine!!!

Strikk innom sa...

Hei og takk for kommentaren i bloggen min. Som du skjønner er jeg ny i bloggland,men øvelse gjør mester. Kjekt å se mannen din med strikkepinnene, det er aldri for sent:)Ha ei fortsatt fin romjul.
Bente

Anonym sa...

hei.nå har jeg kikket litt i bloggen din.koselig.kommer nok innom igjen.
artig med han som strikker:)

mona lisa:)

Lille meg sa...

Må si jeg er mektig imponert!
Det var resektabelt! Og så fine vottene ble! Dette kan mannen din være stolt av, ja, du også!
Jeg husker at eldste broren min strikket seg votter da han gikk på skolen, men han nektet å bruke dem.Tror han var redd for å bli mobbet....
Han bakte også wienerbrød en gang, hjemme, etter oppskrift fra skolekjøkkenet. Broder'n er huslig fortsatt. Det er han som lager sylte der i heimen til jul, etter mammas oppskrift. Han lager også krumkakene.
Hils til mannen og si at jeg er imponert!:-)

Aud Jorunn sa...

Tusen takk for at du besøkte bloggen min, så nå er jeg på gjenvisit. Koselig blogg har du og nå ligger du på blogglisten min slik at jeg kan stikke innom oftere.Ha ei fortsatt fin jul...
og hils til mannen din og si at han "e stentøff"

~♥~ Monica S sa...

Hehe! Litt julemoro hjemme hos dere forstår jeg :-)
Min mann hadde nok ikke engang orket å tenke på å strikke! hehe

Godt Nytt År!!!!

Klem
Monica

Tofo sa...

- Det er no ikke noe å snakke om sier gubben, ALLE lærer jo å strikke på skolen!
Det går sikkert 30 år til neste gang.
Tror han liker å overraske folk!
Turid;)

kate sa...

Så flink han far sjøl e, og vottene du strikket ble kjempefine!!
Jeg titter innom for å ønske deg og dine en flott nyttårsfeiring:) Håper det nye året bringer med seg masse glede, lykke og fine opplevelser:) Jeg setter stor pris på å ha blitt "kjent" med deg og ser fram til videre vennskap i 2009:)
Varm nyttårsklem fra Kate:)

Berit sa...

Innom for å ønkse deg og dine en fin kveld med nyttårsfeiring og kos.

Godt nyttår til deg og dine!
Mange klemmer fra meg.

Anonym sa...

Legger inn en kommentar,selv om dette ble laget før Jul.Har jo bladd meg nedover bloggen din,men hadde ikke festet meg med dette at det var din mann som satt der og strikket(sånn er det når man bare skumleser)Men nå som du var inne på bloggen min og sa at din mann også "kan" strikke,måtte jeg jo tilbake hit å lese nøyere.Og jeg har koset meg med bloggen din til morgenkaffen;)
Kjempestilig!!!
Han ser skikkelig konsentrert ut.
Kjempeartig at dem kan finne på slikt.Men jeg ble veldig imponert over at han hadde laget denne nissen...nissinne?eller hva han kalte den.
Min mann har nok mye å lære.Han strikket "bare" rette masker rundt og rundt,som en søyle.Stoppet rett før hælen,men han strikket opp et helt nøste Fritidsgarn,på p nr.7.