søndag 19. oktober 2008

Smuldrepai med epler.

Vi måtte bare ha oss noe snadder på en våt søndagsettermiddag...

4 epler skrelles og deles i biter. Bland de med fruktose og kanel. Legg dette i en smurt pai form.
Lag en "smuldredeig" av
2 dl speltmel,
2ss fruktose,
75g margarin og
1 dl malte mandler.
Denne deigen smuldres over eplene.
Dryss kanel og fruktose over.
220gr i ca 15 min.
Serveres med vaniljeis.

Nam nam!

Spelt, fruktose og mandler kan byttes ut med hvetemel, sukker og lettkokte havregryn.
Jeg bruker denne oppskriften pga allergi.

3 kommentarer:

Kate-Marita Pettersen sa...

Tusen takk for koselig hilsen:) Og den smuldrepaien så bare såå lekker ut, tusen takk for oppskrift:) :) Tror jeg må forsøke den en dag:)

Ha en fortsatt flott kveld og en fin mandag i morra:)

Klem fra Kate:)

Kate-Marita Pettersen sa...

Hei igjen:) og takk for koselig kommentar:)
Vi har desverre ikke hytte, men pleier ofte å låne hus gjennom arbeidsplassen vår, Nordlandssykehuset. De har et stort hus på Lønnsdal og vi syns det er superkoselig å tilbringe tid der:)

Klem:)

Turid sa...

Hei, dere er nå heldig som har muligheten til å leie da.
Godt å komme seg bort litt av og til. Ha en flott uke! :-)