onsdag 1. desember 2010

Hold deg frisk!


Sakset fra Ukepressen:
Hold deg frisk hele vinteren!

Hold deg unna sukker! Noe av det viktigste du kan gjøre for å styrke immunforsvaret ditt, er å skjære drastisk ned på sukkerforbruket! Sukker svekker/hemmer kroppens "viruspoliti" - de hvite blodlegemene - dramatisk!

En hvit blodcelle kan hos et friskt menneske "spise" eller bekjempe 14 virus i løpet av et minutt!
Drikker du en liter brus med 100g sukker, klarer ikke hver blodcelle å bekjempe mer enn 2 virus i minuttet.
Denne lammelsen inntreffer et kvarter etter sukkerinntaket, og varer 2-3 timer før immunforsvaret tar seg opp igjen.
Men spiser du sukker til alle måltider, vil ditt viktigste forsvar mot virus faktisk være lammet store deler av døgnet!

Ingen blir glad for å lese dette nå rett før jul, men dette brenner jeg for;)

Flere matvarer enn du er klar over, inneholder sukker!

Litt søtt er sikkert helt ok;)

Jeg har fått beskjed om at jeg er i fare for diabetes type 2, og har ikke spist sukker på snart 6 mnd. Fant denne artikkelen i et ukeblad i dag, og tenkte det kunne være et lite varsko til de som spiser snop og gotterier hver dag, og kanskje i tillegg er mye/ofte syk!

Lykke til og kos deg med bla frukt og grønt!

10 kommentarer:

Malys krok sa...

Javel! Det visste jeg ikke! Nå skjønner jeg hvorfor jeg ikke har vært forkjølt i høst! Har nesten ikke smakt søtt siden februar.Ttakk for at du sa det, og takk for hilsen!
-Margit-

Nikoline sa...

Hutte meg tu... skulle nesten tru eg var konstant sjuk eg då, heilt avhengig av søtt (men omtrent ALDRI sjuk)
Nei,då likte eg meg bedre på det forrige innlegget ditt, lo høgt for meg sjølv både av innlegget og kommentaren din inne hjå meg..
Ha ein flott og sukkerfri aften min venn:0)

Anonym sa...

Huff,skremmende og jeg som er
så glad i godterier ;). Vanlig brus drikker jeg ikke (heldigvis)den er skremmende mye sukker i,men pepsi max derimot,renner det ned litt av.
Klems.

Havfruen sa...

Jeg spiser sjeldent sukkerholdig mat...er nok like opptatt av det som du:) Det er vel neppe sunt for noen å spise sukker??
Ha en fin kveld, klem til deg:)

Havfruen sa...

:)) Smilen blir til gjester hvis ikke Gubben har spist den da:)
Husker ikke sist jeg spiste en sjokolade....har ganske enkelt ikke lyst på det og kaker...
Fyrer....brrr....

Linda sa...

I to måneder har jeg vært 99% borte fra sukker. MÅ ha litt syltetøy om morgenen, men lager selv syltetøyet og søter med litt fruktose. Formen og energien er blitt mye bedre...frister ikke verken med brus eller sjokolade.
Du har i stor grad vært min motivator! :-)

Brit. (lille meg) sa...

Takk for opplysningen,Turid!
Jeg trenger ikke mindre aktivitet av de hvite blodlegemer enn det jeg har. Jeg har nemlig en sykdom som gjør at jeg har for lite av disse fra før. Immunforsvaret er ikke så høyt som det burde, men hos meg er det kronisk, og jeg har diverse forholdsregler i form av sprøyter av og til.... Det er ikke så dramatisk som det høres ut, men det er noe jeg må leve med.
Jeg har ikke så voldsom sukkerhunger, heldigvis, men kan ikke si at jeg aldri spiser søtt.

Turid sa...

Litt søtt er sikkert helt ok;)

Jeg har fått beskjed om at jeg er i fare for diabetes type 2, og har ikke spist sukker på snart 6 mnd. Fant denne artikkelen i et ukeblad i dag, og tenkte det kunne være et lite varsko til de som spiser snop og gotterier hver dag, og kanskje i tillegg er mye/ofte syk!

Tonje sa...

Oj, dette visste jeg ikke! Takk for opplysningen. Kanskje jeg skulle prøve å kutte litt ned på sukkerforbruket og se om jeg klarer å blit kvitt denne hersens forkjølelsen jeg har slitt med i ukesvis nå....

Viola sa...

Ja jeg heier på antisukkeri!! For det forumndrer meg ikke, dette du skrev her.. Men jeg har aldri hørt dette eksakt, så nå fikk jeg enda en grunn til å holde meg unna sukker! Jeg unngår cola, som man lett kan bli avhengig av, jeg drikker en del vørterøl da.. og vann til middagen.. (noen ganger saft..)

Jeg har kjøpt ny type sukker, som er saft fra Bjørk!! Heter Bjørkesaft. Fås på helsekostbutikk. Er Xylitol i den. Veldig god.. men skal ikke spise så mye i den.. jeg har den i brødbakst og te..

Og må fortelle deg hva jeg lagde i dag.. smoothies av: 3 gulrøtter, noen Jalapenos (fersk chilli), 1 liten boks ananas (skulle være to, men hadde bare en) og safta fra den, melk (skulle være isbiter, men hadde ikke for hånd), 2 høytoppede teskjeer honning- det ble både godt og sterkt!! Blandet i 2 bananer og basilikum i andre glasset. og noen skiver rødbeter i tredje glasset! Ohoi sier jeg bare!! ;)