tirsdag 1. september 2009

Pollenallergi! - SYMPTOMFRI;-)

Tenk, etter 34 år på allergimedisin, for pollenallergi, er dette første sommeren uten medisiner og uten symptomer!
HURRA!
Har jeg "vokst" allergien av meg?
Eller er jeg symptomfri pga omlegging av kostholdet?
Jeg har kuttet ut alle matvarer som er beslektet med Timotei. Det er det gresspollenet som har gitt meg allergi.

Uansett "dumt" at legen ikke har informert meg om at jeg "kunne vokse det av meg".
Så kunne jeg hatt håpet i disse "tøffe" sommer-halvårene gjennom 34 år....
Men selv tror jeg det var omleggingen av kostholdet som har gjort meg symptomfri!!

Jeg har brukt mange år på å "løse"/"knekke" dette problemet!

Da pollenallegien ble så ille at den varte hele året + at jeg nærmest satt i sengen og nesten ikke sov, pga nesetetthet, i 3 1/2 år... Og klødde som en gal! Ja da er det gale!

Og hvilken hjelp fikk jeg av legen? Han bare fnyste av mine problemer, og ga meg nye resepter på div nesesprayer! ( Gikk jo allerede på piller og øyendråper.) Sa bare det var nærmest umulig å finne ut hva jeg var allergisk for.

Og da jeg etter mye leting etter "løsninger" på nesetetthet på nettet, plutselig kom over kryssallergi...og brikkene falt på plass...bare "blåste" legen. Han tok en blodprøve, - du tåler hvetemel! Ferdig med det!


Jeg skiftet lege i denne perioden, men han ville heller ikke snakke om kryssallergi...???
Lurer på hvorfor???

Jeg tror disse legene mine hører til gruppen som bare hører: - bla bla bla, når vi kvinner snakker.

Har blitt kjent med noen leger etterpå , som har fortalt meg at vi kvinner må lære oss å være kort og presis og tydelig for å bli forstått ;-) ( Og for å bli tatt på alvor.)

I brosjyrer om allergi, som man får på apoteket, finner man mer om kryssallergi.
70% av alle som har pollenallergi, har det eller får det! ( Står det i min brosjyre) Skremmende!

Uansett, hvis man kutter ut beslektede matvarer, så kan symptomene reduseres, de forsterker symptomene!
Jeg må holde meg unna enkelte matvarer fra St.Hans til julaften, som er "sesongen" her i Bergen.
Noen må kutte ut enkelte matvarene hele året:(

HURRA!
Det er som å få i både pose og i sekk!
0- symptomer
0- piller
( og dens bivirkninger)


Skal oppdatere dere om 1 år, så får vi se hvordan dette går videre.
Lister over matvarer som er beslektet med bjørk, gress eller burot finner en om en søker på kryssallergi på nettet!

Hvis jeg høres litt bitter ut på legene mine her, så er det fordi jeg er det!
Beklager, men dette har forringet mange år av mitt liv. 3 1/2 år mer eller mindre uten søvn...

Skjønner at legen ikke kunne bruke så mye tid på meg, men det jeg ba om var å bli sendt videre til spesialist siden problemet var så stort. Klødde som en gal, tett hele døgnet og hele året. Masse piller, nesespayer og øyendråper!!! Og så var det jo "bare" kryssallergi! Tenk hvis jeg kunne fått vite det noen år før.

Her kan du finne ut mer om kryssallergi:
http://www.naaf.no/no/Fakta/Pollen/Faktaark_kryssreaksjoner_revidert_21_juni_2006/

15 kommentarer:

Malys krok sa...

Skjønner godt at du roper HURRA! Det må ha vært helt forferdelig for deg i alle de årene. Jeg kjenner litt til det der med tett nese, Kjersti har hatt det i "alle" år, til hun fikk en behandling, radiobølger, siden da har hun vært åpen. Er virkelig glad på dine vegne at det lyktes for deg å finne løsning på problemet. Er ikke rart at du er sint på de legene, AT DET GÅR AN!!! Noen leger tror at de vet best uansett, tenk at du måtte greie opp i dette alene. Du klarte det!!
Hilsen Margit.

Randi's Tanker sa...

HIPP-HURRA du er bra, men fy søren for noen leger ;-( Æsj, du har lov til å være litt bitter. "Kaste bort" 34 år av livet ditt på denne måten. Enda godt at du klarte å finne ut av det selv. *Lang nese* til legene!!!
Håper meldingen om et år er like positiv.

Klem

Anne-Berit sa...

Uansett hva som er årsaken(holder en knapp på kostomleggingen),så er det kjempebra at du slipper pollenallergien.Veldig glad for din skyld.
Ha en finfin kveld.
Klem fra Anne-Berit:-)

~♥~ Monica S sa...

huff da!! ...
Glad eg slepp å tenke på slikt!
(foreløbig i allefall.. man skal aldri si aldri)

Godt at du endelig har funnet en løsning!! :-)

Klem Monica

Viola sa...

Jøye meg, så bra at du fant ut det med kryssallergi. Har faktisk hørt det før, men kan ikke så mye om det. Og herlig å høre du er symptomfri. Ja, jeg tror kosthold har mye å si for mange. Inkludert at du drikker Aloe Vera også, det skal være bra mot allergi for mange, har jeg hørt..

Jeg visste ikke at alle disse produktene du viser her er beslektet med Timotei..
Og kanskje er det noe i det at vi kvinner må være mer kort og presis og tydelig?!

Hurra for deg!! :) Dette fortjente et langt innlegg, og på toppen av alt har jeg en overraskelse til deg på bloggsiden min, det passet jo bra!! :)
Klem!

naturglede sa...

Vi kjenner oss selv best, sånn er det. Kryssallergi er noe en ikke tenker på i første omgang. Jeg la om kosten i fjor. Ante ikke at jeg var allergisk mot nøtter og at jordbær har "nøtter" på seg?Jeg er heldig og har en flink lege da!
I vår gikk pollensesongen som en lek. Jeg aner ikke om det hjalp med å stoppe enkelte matvarer, eller om det er fordi jeg begynte med ekte norsk honning? Honning har jo pollen i seg.Noe er det, for frisk har jeg vært, og det er nydelig. Lykke til videre, skal se du blir klokere enn legene, og kan hjelpe folk som sliter.

xxxl sa...

Hei :) HURRA så bra da.. tenk å slippe alle tablettene og nesespray.. kjempe flott :):)

Men de e irriterendes når ikke legen vill høre da.

Ha en flott dag :):)

Tonje sa...

Så flott at du har funnet en kur! Ingenting er værre enn å gå og være tett og klø hele tiden. Jeg slet også med gresspollen- og husstøvmiddallergi i mange år, men så, for 11-12år siden, gikk jeg til homeopat og fikk hjelp. Jeg er fremdeles symptomfri! Så HURRA for alle som klarer å bli kvitt allergien!

MajorogMeg sa...

HVa er det jeg leser? Jeg sliter enormt med pollenallergi. Hvetemel merker jeg at jeg ikke bør ha. Kan du ikke lage et innlegg til om hva man bør unngå? Jeg har også allergi mot timotei og bjørk. Holder på å bli gal i perioder.

Ja i dag har jeg blogget, her skjer ting raskt og jeg er litt småstressa...skal se på et flott hus i sjøkanten på lørdag. Håper bare jeg ikke blir skuffa..
Ha en flott dag og klem fra meg:)

Anonym sa...

å flott at du er frisk!
Tenk at leger er så sløve,og ikke tar folk på alvor.Det er skremmende,og en mister respekten for dem.Kjenner jeg blir irritert når jeg leser innlegget ditt.
Men det er hvertfall flott at du er kvitt allergien nå da.
Lykke til videre uten allergi.Det må jo være veldig godt for deg.
God klem fra et vått Nordnorge!

Ramme alvor sa...

Fyrst, gratulera som symptomfri! Det var kjekt å lese. At doktorar ikkje alltid har ein "god" dg på jobben er tåssje fordi konsekvensane for pasientane er ofte store og omfattande. Glad du ikkje gav opp men fann din eigen veg!


Lukka til vidare :)
Klem!

Anonym sa...

Det er kjekt når en blir symptomfri. At leger er sløve kan eg være enig i. De eer medisinere og det er det de kan. En pille hjelper for alt, tror de.

Gamleheksa sa...

Åhh så utroloig godt det må være å slippe dette helvetet. Unnskyld uttrykket, men jeg har ikke noe mere passende. Enkelte leger kan ikke kommunisere i det hele tatt, jammen har du lov til å være bitter. Men bare for en liten stund, så skal du bli GLAD og NYTE det allergifrie livet :)

Kate sa...

Det er jammen merkelig, de som utdanner seg for å hjelpe oss, ikke er til hjelp annet enn å dope oss ned.
Det må være som å komme til himmelen for deg å slippe disse plagene.
Så flott at du fant det ut selv.
Ser er alltid sant dette her:Det du gir oppmerksomhet gror.
Så gi oss må vi ikke, når vi jobber for noe bra!!!

Angelo sa...

Hei, fant bloggen din gjennom ABC i ord og bilder, og så at du jammen har masse flotte bilder her. Dette innlegget ditt om kryssallergier er kjempeinteressant. Jeg har vokst på meg allergiene min fra jeg var i slutten av tenårene og fram til jeg nå er snart førti. Jeg har vært overbevist om at det må ha være noe jeg selv kan gjøre for å redusere den litt for raske utviklingen av allergiene og den forferdelige astmaen jeg har fått pga. allergiene. Når jeg nå ser at du har hatt en kjempeforbedring bare ved å legge om kosten så skal jeg jammen meg undersøke hva jeg selv kan gjøre for å forbedre min egen levestandard. Takk for tipset og linken om kryssallergier.
Kristin :)