Så var alle rullene lagt i salt!
Vi har en tradisjon at alle gubbene syr fåreruller...oki datteren vår har også hevet seg på.
Vi er hos oldefar, 12 stykker var vi, og etterpå koser vi oss med deilig mat.
I går var den store dagen!
Nå ligger de i salt ca 5 dager.
Så skal de henges til tørk i ca 5 uker.
Deretter blir det koking og ligge i press...så er det jul!
Julepålegg nr. 1!
Tidligere innlegg om fåreruller ;)
mandag 7. november 2016
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
4 kommentarer:
For ein flott tradisjon, at det er mennene som lagar rullane.
Her gjer eg det på lettvintaste måte, bruka nettingstrømper.
Mannen min hjelpte meg i dag og me laga 6 stk.
Eg legg dei i lettsaltlake 5 døgn, så heng dei på loftet ca 1 veke,
eg koka dei og frys dei etterpå.
Godt julepålegg både på deg og meg :)
Klem frå Anne-Mari
Beste pålegget som finst!
Dette gjorde eg saman med mor i mange år. Gode minne😍
Dette har jeg aldri laget eller smakt tror jeg. Kan det være noe lignende det vi kaller rullepølse mon tro? Det er lammesvange som fylles med kjøtt og fett, krydres med timian, salt og pepper, sys igjen og legges i saltlake tror jeg. Vi koker ertesuppe på de pølsene, men det er mange år siden jeg har gjort og aldri har jeg laget rullepølsene selv.
En flott jul delikatesse... ja stor skritt på julen.
Våre bønder i området for å slakte alle: gris, storfe og senere and og gås.
... og jeg kjøper... GLAD. Julen forberedelse er så vakker :-)))
Hilsen fra Viola
Legg inn en kommentar