tirsdag 2. mars 2010

Øvelse gjør mester!

Det er ikke til å unngå at jeg av og til frykter at jeg skal miste synet...
gradvis...
slik min mor gjør:(
Nå ser hun tåkete og utydelig rett frem, men sidesynet er klart:)

Og jeg som elsker å lese bøker! Særlig på sengen:)

Så da jeg kom over en lydbokklubb med et godt tilbud, slo jeg til! Best å "øve" meg, tenkte jeg.Første kvelden la jeg meg godt tilrette og lyttet til "Bienes hemmelige liv". Slukket lyset...og tenkte at dette var jo herlig...
men så sovnet jeg:(

Neste kveld klarte jeg ikke finne tilbake, og begynte på nytt. Søren og, de øreproppene faller jo bare ut, og jeg får vondt i ørene når jeg ligger på de... Sikkert noe galt med mine ører...

Tankene begynte å vandre...og så sovnet jeg fra boken igjen:)
Hihi...
Så fant jeg ut at det var nok bedre å slutte å høre bok på sengen...
Rigget meg til med lunsj og hekletøy og proppene i øren...og begynte selvfølgelig på nytt igjen:(

Dette var jo herlig. Lusjen ble oppspist og grytelappene heklet ferdig! Men trengte en saks...
Av med boken, ut med proppene, henter saks...og tilbake. Men i alle dager, hvorfor begynte den på nytt nå igjen... Grrrr.......:(


Så nå har jeg hørt begynnelsen 4 ganger! Haha:)

Ok, men nå begynner jeg å få taket på det:) Og har funnet noen øreklokker, sånn at jeg slipper proppene:) Og når jeg blir ferdig med denne boken skal jeg se filmen som jeg kom over sist helg.

Og så skal jeg finne meg en god bok som jeg skal lese på sengen.
En helt vanlig papirbok:)


-God bok!

8 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Du har iallefall fått med deg starten!!! Sikkert lurt og gjøre dette på dagtid:) Synet endres med årene, det er sikkert. Jeg ser ikke en "pøkk" uten briller og jeg merker det blir verre. Så jeg skal bestille ny synstest iallefall. Tror det lønner seg å foreta en ny test med jevne mellomrom.
Lykke til med "boka" di:)
Klem fra meg:)

Turid sa...

Samme opplegget for mæ og- sku høre lydbok , mens vi kjørte bil-sov godt æ ,vet du ...selvfølgelig som passasjer. Men når du må stoppe den så tror æ det finnes en pause knapp....iallefall på min spiller, så kan en vel stoppe når et kapittel er ferdig å lete seg frem på displayet til det kapitlet en skal høre....neste gang.
Bruke å høre lydbok når æ går tur etter veien , det synes æ e`kjedelig...og på trimsykkelen.
Lykke til med øvelsene!

Malys krok sa...

Dette er lurt, vet du! For den som ser dårlig, ja, men og for den som leser dårlig! Veldig bra at dette finnes. Du får nok snart taket på det, og blir en hyppig bruker av lydbøker! Ha det godt! -Margit-

Anne-Berit sa...

Måtte nesten le da jeg leste dette.Må være søvndyssende å høre noen andre lese for seg.Prøvde det engang vi skulle kjøre langt,men jammen klarte jeg å sovne,og det er noe jeg aldri ellers klarer når vi kjører,må følge med på veien,ellers blir jeg bilsyk.Men jammen duppa jeg da ja,hihi.Håper du slipper å få dårlig syn,så du får lese på senga sånn som du pleier.
Ha en fin onsdag.Klem fra meg:)

Ida sa...

Jeg elsker bøker, og å lese også. :)
Var i butikken i går. Da holdt jeg akkurat denne DVD-en i handa, men la den fra meg igjen. Leste bakpå at boken den er basert på er god, ja.
Du kommer den nok gjennom den nå. ;) Også håper jeg at synet ditt ikke svikter. Noen gang.
God bok! :)
Klem.

Som dagene går sa...

Litt morsomt dette med starten på lydboka. Men ikke noe morsomt å frykte for at en kan bli svaksynt eller miste synet. Viktig å sjekke øynene oftere om en frykter for synet. Mannen min og broren hans må jevnlig til behandling som viser seg å fungere.
Lykke til videre!

Viola sa...

Jeg prøvde meg også på lydbok en gang her et år.. Det syntes jeg var ganske givende.. Av og til kan det bli så tungt å holde i boka.. og jeg må alltid LIGGE å lese, kan aldri sitte.. Liker å lese på senga, men så er det ikke alltid jeg ønsker å "forstyrre" min sambo, med lyset. Han har ikke klaget på det, men jeg føler no at jeg er kanskje litt frekk.. Kanskje leselampe for å feste på boka hadde vært en idé for meg..
Synet ja.. det kommer og går.. Ekkelt.. Jeg som alltid har sett så godt!!
Morsomt fortalt av deg forresten, ha fortsatt god lesning/filmtitting! :) Klem herfra!

Anonym sa...

Trist om synet ditt svekkes,men håper no virkelig ikke det skjer altfor fort.Synet er jo nesten det nødvendigste vi har.Og bøker er det jo SÅÅ koselig å lese(spesielt i senga:)
Men det ble no litt tragikomisk da med den lydboka de som du bare fikk lest begynnelsen på:)
Klem fra Wenche!